Acrylaat / PMMA

Acrylaat / PMMA is een thermoplastische kunststof die zich met name door zijn onovertroffen helderheid en vele kleur- en vormmogelijkheden onderscheidt van andere materialen. Acrylaat speelt met licht. Niet zo vreemd dus dat deze kunststof vooral in de reclame- en display-industrie zo populair is.

Acrylaat / PMMA plaat is ook bekend onder de merknamen Plexiglas® en Perspex®. Naast acrylplaat is dit materiaal ook leverbaar als blok, buis en staf. 
 

Eigenschappen van acrylaat / PMMA

Acrylaat / PMMA is optisch zeer zuiver materiaal met een perfecte lichttransmissie: helderder en sterker dan glas. Plexiglas® / Perspex® platen bieden oneindig veel mogelijkheden in kleur en vorm, en zijn kleurecht en vormvast. Ideaal voor esthetische toepassingen. Door de extreme weerbestendigheid, het lage soortelijk gewicht en de vele bewerkingsmogelijkheden is dit materiaal ook een veilig en duurzaam alternatief voor glas op plaatsen waar de kans op breuk groot is. 
Wij leveren zowel gegoten acrylaat als geëxtrudeerd acrylaat, in plaat, blok, buis en staf. Elke afmeting is mogelijk, en ook qua uitvoering heeft u alle keus: fluorescerend, spiegel, ontspiegeld, metallic, mat, structuur en glaslook.

Belangrijke eigenschappen:

  • Helderder en sterker dan glas
  • Hoge lichttransmissie
  • Leverbaar in vele transparante en niet-transparante kleuren (kleurecht!) 
  • Zeer gemakkelijk te bewerken
  • Extreme weerbestendigheid
  • Bijzonder duurzaam

Bewerkingen

Acrylaat is zeer goed bewerkbaar. De belangrijkste bewerkingstechnieken die wij toepassen, zijn: 

Toepassingen

Vanwege de veelzijdigheid en mooie uitstraling kom je acrylaat / PMMA vooral veel tegen in de reclame, standbouw en interieurinrichting. Populaire toepassingen zijn: lichtbakken, reclameborden, belettering, displays, folderhouders, vitrines, presentatiebakken, winkelinrichting en design objecten. Maar Plexiglas® / Perspex® plaat is ook zeer geschikt voor machinekappen, bootramen, bootluiken, relingbeglazing en zonnebankplaten.
 

Wilt u meer materiaalinformatie of de mogelijkheden van acrylaat / PMMA voor uw toepassing bespreken?
Wij helpen u graag.

Contact opnemen

Terug naar boven