Schuerman Kunststoffen diverse materialen

Kunststof materialen

Kunststoffen zijn er in veel soorten en maten. Elk materiaal heeft zijn eigen specifieke eigenschappen, bewerkings- en toepassingsmogelijkheden. Als specialist in kunststofverwerking kunnen wij elk kunststof plaatmateriaal voor u bewerken, of het nu gaat om esthetische kunststoffen (design kunststoffen) of technische kunststoffen. Maar de belangrijkste vraag is natuurlijk: welk type kunststof is het meest geschikt voor uw specifieke toepassing?

Daarover adviseren wij u graag.

Vele soorten kunststof

Het aanbod aan kunststoffen is zeer groot en de toepassingsmogelijkheden zijn zeer divers. Ook goed om te weten: kunststof soorten zijn vaak bekend onder meerdere (merk)namen. Kunststof materialen die wij veel bewerken en toepassen in ons maatwerk zijn:

Maar u kunt natuurlijk ook voor PS, PP, polyprop, ABS, POM, PA, nylon, PE en andere technische kunststoffen bij ons terecht.

Voordelen van thermoplasten

Wij werken voornamelijk met thermoplasten zoals acrylaat, polycarbonaat, PETG en PVC. Waarom? Deze kunststoffen worden bij sterke verhitting zacht. Daardoor kunnen zij gemakkelijk in vorm worden gebracht. Ook na verwerking zijn zij nog om te vormen. Een ander belangrijk voordeel is dat thermoplasten, in tegenstelling tot thermoharders, eenvoudig gerecycled kunnen worden.

Welk type materiaal kiest u? 

U heeft een idee of (uitgewerkt) ontwerp voor een specifieke toepassing. Maar welk type materiaal is hiervoor het meest geschikt? Op basis van onze kennis en ervaring in diverse branches adviseren wij u graag over de mogelijkheden en voor- en nadelen van verschillende kunststoffen. En kiezen we samen met u het beste materiaal voor uw kunststof product op maat.

Wilt u meer informatie over de kunststof materialen die wij verwerken of advies bij uw keuze? Wij helpen u graag!

Contact opnemen

Terug naar boven