Kunststof dieptrekken

Kunststof dieptrekken, ook wel persen of vacuümvormen genoemd, is een vorm van thermisch (warm) vervormen waarmee 3-dimensionale vormen worden gecreëerd. Hiervoor maken wij elke mal op maat.
 

Kunststof dieptrekken: zo werkt het

Bij het dieptrekken van kunststof wordt het plaatmateriaal eerst verwarmd in een thermo-vormoven, waardoor het plastisch (week) wordt. Vervolgens wordt de plastische plaat met luchtdruk of onderdruk over een mal getrokken. Na afkoeling heeft het materiaal de vorm van de mal aangenomen, en behoudt het deze vorm.

Omdat wij elke mal in huis op maat maken, kunnen wij er bij het gebruik van transparante kunststoffen voor zorgen dat er geen malindruk ontstaat. Zo blijft het materiaal perfect doorzichtig.

De toepassingsmogelijkheden van dieptrekken / vacuümvormen zijn zeer divers, van technisch functioneel tot design objecten in transparante kunststoffen of stijlvolle kleuren. Vormen die wij veel maken, zijn piramide- en cilindervormen. Maar uiteraard zijn ook andere vormen mogelijk.

Welke materialen zijn geschikt?

Wij kunnen de volgende kunststoffen voor u dieptrekken:

Machines / gereedschappen

Voor het dieptrekken van kunststof gebruiken wij uitsluitend op maat gemaakte mallen. Daarnaast maken wij bij deze bewerking gebruik van persen en een thermo-vormoven voor verwarming van de kunststof platen.

Specificaties

Dieptrekken is maatwerk. Op basis van uw specifieke wensen maken wij graag een mal voor u op maat, voor seriewerk of een special. Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier of bel naar +31 165 301275.

Wilt u meer informatie over kunststof dieptrekken / vacuümvormen of de mogelijkheden voor uw toepassing bespreken? Wij helpen u graag.

Contact opnemen

Terug naar boven