Kunststof blazen

Kunststof blazen is een vorm van thermisch (warm) vervormen die vooral wordt toegepast bij helder gegoten acrylaat plaat. Wij zijn gespecialiseerd in het blazen van ovale schalen en halve bollen op maat.
 

Kunststof blazen: zo werkt het

Zoals bij elke vorm van thermisch vervormen, wordt bij het blazen van kunststof het plaatmateriaal eerst verwarmd, waardoor het plastisch (week) wordt. Dit gebeurt in een thermo-vormoven. Vervolgens wordt de kunststof plaat met een matrijs opgespannen en omhoog geblazen met perslucht. De vorm van de matrijs en de opblaashoogte bepalen de uiteindelijk vorm van het product. En na afkoeling behoudt het geblazen materiaal deze vorm.

Met deze specialistische bewerkingstechniek kunnen wij ovale schalen en halve bollen voor u maken in diverse afmetingen en in elke gewenste kleur. Zowel voor toepassing in lichtreclame als decoratieve en design objecten voor interieur- en winkelinrichting.

Welke materialen zijn geschikt?

Wij kunnen de volgende kunststoffen voor u blazen:

In de meeste gevallen wordt gekozen voor helder acrylaat plaat.

Machines / gereedschappen

Voor het blazen van kunststof maken wij gebruik van standaard matrijzen in diverse afmetingen, persen en een thermo-vormoven voor verwarming van de kunststof platen.

Specificaties

Standaard kunnen wij acrylaat halve bollen blazen met een diameter van 50 mm tot 1500 mm. Heeft u een afwijkende maat nodig? Neem dan contact met ons op. Wij maken graag een matrijs voor u op maat.

Wilt u meer informatie over kunststof blazen of de mogelijkheden voor uw toepassing bespreken? Wij helpen u graag.

Contact opnemen

Terug naar boven