Kunststof lijmen

Kunststof lijmen of verlijmen is een bewerkingstechniek waarbij met (speciale) lijmen een verbinding wordt gemaakt tussen verschillende kunststof platen. Wij hebben veel ervaring met alle hoogwaardige lijmtechnieken. Ons specialisme? Het creëren van onzichtbare lijmverbindingen van acrylaat.
 

Kunststof lijmen: zo werkt het

Bij het verlijmen van kunststof wordt met (speciale) lijmen een hoogwaardige verbinding gecreëerd tussen verschillende kunststof platen. Welke lijmtechniek wordt gebruikt, hangt af van het materiaal en de toepassing. Zo worden bij acrylaat niet alleen functionele eisen, maar ook zeer hoge kwaliteitseisen aan de lijmverbinding gesteld, omdat dit materiaal veelal voor esthetische toepassingen (zichttoepassingen) wordt gebruikt. Dat vraagt om vakmanschap.

Het lijmen van kunststof is precisiewerk, en dat beheersen wij als geen ander. Op basis van onze expertise en jarenlange ervaring kunnen wij elke gewenste lijmverbinding voor u creëren. We zijn vooral gespecialiseerd in onzichtbare lijmverbindingen van acrylaat. Laat u inspireren door onze exclusieve displays, design objecten en interieurtoepassingen.

Welke materialen zijn geschikt?

De meeste (esthetische) kunststoffen kunnen prima worden verlijmd. Wij hebben vooral veel ambachtelijke ervaring met het lijmen van de volgende kunststoffen:

Overigens kunnen  niet alle ‘basiskunststoffen’ probleemloos worden verlijmd. Zo kennen PE en PP beperkingen en worden daarom meestal gelast. Wij kunnen deze, en andere kunststoffen, natuurlijk ook voor u lassen.

Machines / gereedschappen / specificaties

Voor het lijmen van kunststof maken wij, afhankelijk van het materiaal en de beoogde toepassing, gebruik van verschillende hoogwaardige lijmtechnieken, zoals verstekverlijming, kopverlijming en volvlakverlijming. En daarbij gebruiken we 2-componentenlijmen en oploslijmen. Wilt u weten welke lijmtechniek voor uw toepassing het meest geschikt is? Neem dan contact met ons op. Wij adviseren u graag. 

Wilt u meer informatie over kunststof lijmen of de mogelijkheden voor uw toepassing bespreken? Wij helpen u graag.

Contact opnemen

Terug naar boven