Kunststof frezen

Kunststof frezen is een verspanende bewerking waarbij met behulp van roterend gereedschap materiaal wordt verwijderd. Wij zijn gespecialiseerd in het CNC frezen van kunststof platen, staven en blokken. En frezen vrijwel elke vlak- en 3D-vorm voor u op maat.
 

Kunststof frezen: zo werkt het

Frezen is een veel voorkomende bewerking in de kunststofverwerkende industrie en is geschikt voor alle soorten kunststof. Bij deze verspanende bewerking wordt door middel van roterend gereedschap materiaal verwijderd. Zo kunnen onder meer contouren, gaten en sleuven in kunststof platen worden gefreesd. Maar ook 3D-vormen uit blok zijn mogelijk.

Wij maken voor het frezen van kunststof gebruik van een geavanceerde 5-assige, 3-dimensionale CNC-gestuurde freesmachine met een werkbereik van 4800 x 1800 x 1200 mm. Deze is voorzien van een gereedschapswisselsysteem met 8 posities en leest digitale bestanden moeiteloos in. Daardoor kunnen wij snel, efficiënt en met grote precisie alle thermoplastische kunststoffen bewerken tot een gereed product op maat.

Naast kunststof contourfrezen, gatenboren en sleuvenfrezen is ook modelfrezen een specialisme van Schuerman. Daarbij frezen wij complexe 3D-vormen uit blokken kunststof. Deze modellen worden vooral gebruikt voor prototypes en mallen.

Welke materialen zijn geschikt?

Alle soorten kunststof kunnen door middel van frezen bewerkt worden. Wij frezen vooral de volgende kunststoffen:

Machines / gereedschappen

Voor het frezen van kunststof beschikken wij over een geavanceerde 5-assige, 3-dimensionale CNC-gestuurde freesmachine. Deze is voorzien van een wisselsysteem met diverse gereedschappen, zoals boren, diamantfrezen en tappen. En indien nodig laten wij freesgereedschap speciaal voor u op maat maken.

Specificaties

Op onze CNC-gestuurde 5-assige, 3-dimensionale freesmachine kunnen wij producten met een maximale afmeting van 4800 x 1800 x 1200 mm frezen.

Wilt u meer informatie over CNC kunststof frezen of de mogelijkheden voor uw toepassing bespreken? Wij helpen u graag.

Contact opnemen

Terug naar boven