Kunststof lasersnijden

Kunststof lasersnijden is een specialistische bewerking waarbij met behulp van een laser een vrije vorm uit een kunststof plaat, veelal acrylaat, wordt gesneden. Wij kunnen elke denkbare vorm voor u lasersnijden, met grote precisie. Een groot voordeel: polijsten is niet nodig.
 

Kunststof lasersnijden: zo werkt het

Bij het lasersnijden van kunststof wordt met een laser een vrije vorm gesneden uit acrylaat of een andere kunststof plaat. Dat gebeurt met grote precisie, waarbij ook de randen perfect worden afgewerkt. De snijkanten zijn glanzend en dat heeft een groot voordeel: nabewerking/polijsten is overbodig. Daarnaast hoeft het plaatmateriaal bij laseren van acrylaat niet te worden opgespannen, omdat er geen mechanische krachten op het product komen. Daardoor zijn er ook geen hoge instelkosten.

Temperen van acrylaat platen en producten

Door lasersnijden kan, net als bij frezen en zagen, spanning ontstaan in het acrylaat. Deze spanning kunnen we wegnemen door acrylaat platen of bewerkte producten te temperen, in een temperoven. Daardoor gaat het product ook langer mee.
Met onze lasermachine kunnen wij acrylaat van maximaal 3050 x 2050 mm en een dikte tot 25/30 mm perfect in elke denkbare vorm snijden. Zo maken we voor u kunststof maatwerk producten van de hoogste kwaliteit, in serie of als uniek design object. Voor toepassing in de reclame, signing, interieurinrichting of standbouw.

Welke materialen zijn geschikt?

Wij kunnen voor u de volgende kunststoffen lasersnijden:

Machines / gereedschappen

Voor het lasersnijden van acrylaat beschikken wij over een geavanceerde lasermachine met een werkbereik van 3050 x 2050 mm. Het temperen van acrylaat gebeurt in onze temperoven.

Specificaties

Met onze lasermachine kunnen wij kunststof platen van maximaal 3050 x 2050 mm en een dikte tot 25/30 mm in elke denkbare vorm snijden.

Wilt u meer informatie over kunststof lasersnijden of de mogelijkheden voor uw toepassing bespreken? Wij helpen u graag.

Contact opnemen

Terug naar boven