Polycarbonaat

Polycarbonaat is een transparante kunststof die zich door zijn extreme slagvastheid onderscheidt van andere materialen. Polycarbonaat platen zijn 250 keer sterker dan glas en vrijwel onbreekbaar. Vandaar dat deze veel worden toegepast als bescherming of beglazing, daar waar glas te kwetsbaar is.

Polycarbonaat, kortweg PC, is ook bekend onder de merknaam Lexan®. Dit materiaal is niet alleen leverbaar als plastic plaat maar ook  als buis en staf. 

Eigenschappen van polycarbonaat

Polycarbonaat is een optisch zuiver en helder materiaal dat uitzonderlijk slagvast is: 250 keer sterker dan glas van dezelfde dikte. Dat maakt deze kunststof bij uitstek geschikt voor veiligheidsbeglazing en machinebeveiliging. Verder beschikt polycarbonaat over brandwerende eigenschappen (brandclassificering B1), is het licht in gewicht en vormvast, en biedt het veel bewerkingsmogelijkheden. Lexan® platen zijn ook koud te buigen.

Wij leveren geëxtrudeerd polycarbonaat, in plaat, buis en staf. Elke afmeting is mogelijk en u kunt kiezen uit een groot aantal transparante kleuren en uitvoeringen, zoals glashelder, brons, opaal, krasvast, spiegel, mat en structuur.

Belangrijkste eigenschappen:

  • Extreem slagvast: 250 keer sterker dan glas van dezelfde dikte
  • Glashelder
  • Goede brandclassificering B1
  • 50 keer lichter dan glas
  • Gemakkelijk te bewerken (ook koud te buigen en zetten)
  • Leverbaar in vele transparante kleuren

Bewerkingen

Polycarbonaat is zeer goed te bewerken. De belangrijkste bewerkingstechnieken die wij toepassen, zijn:

Toepassingen

Door zijn extreme slagvastheid wordt polycarbonaat veel toegepast als bescherming of veiligheidsbeglazing. Wij maken veel machinekappen, bootramen, reling- en balkonbeglazing. Maar ook  in de reclame-industrie kom je polycarbonaat veel tegen. Lexan® platen worden daar vooral gebruikt voor reclameborden, lichtreclame, displays en winkelinrichting.

Wilt u meer materiaalinformatie of de mogelijkheden van polycarbonaat / Lexan® plaat voor uw toepassing bespreken? Wij horen graag van u.

Contact opnemen

Terug naar boven