PVC

PVC kent diverse varianten. Hard-PVC wordt veel toegepast in de industrie. Dit materiaal is hard,vormvast en beschikt over zeer goede chemische en elektrische eigenschappen. De geschuimde versie van hard-PVC is ongeveer 50 procent lichter, eenvoudig te bewerken en bedrukken, en zeer weerbestendig. Dat maakt het een geliefd materiaal in de (buiten)reclame en signing industrie. 

Hard-PVC is naast plaat ook leverbaar in buis, staf en profiel. Geschuimd PVC, ook bekend onder de merknaam Forex®, is een lichtgewicht hardschuim plaat met een gesloten celstructuur.

Eigenschappen van PVC

Hard-PVC is een zeer harde en vormvaste kunststof met een goede chemische consistentie en elektrische isolatie. Daarnaast beschikt dit materiaal over goede brandwerende eigenschappen (B1). Hard-PVC wordt vooral in de industrie breed toegepast. De geschuimde versie van hard-PVC, PCV schuimplaat, is veel lichter (ca. 0,5 g/cm³), gemakkelijk te bewerken en bedrukken, en extra weerbestendig. Zeer geschikt voor (buiten)reclame.

Wij leveren hard-PVC in plaat, buis, staf en profiel en PVC schuimplaten in diverse diktes, ook geschikt voor permanent buitengebruik. U kunt kiezen uit witte schuimplaten met een matte structuur of glad oppervlak, maar ook voor gekleurde platen.

Belangrijkste eigenschappen:

  • Hard en vormvast
  • Goede chemische resistentie
  • Goede elektrische isolatie
  • Goede brandclassificering B1
  • Uitstekend te lijmen / lassen 
  • Weerbestendig
  • Zeer licht in gewicht (geschuimd PVC: ca. 0,5 g/cm³)
  • Uitstekend te bedrukken (geschuimd PVC)
  • Eenvoudig te bewerken (geschuimd PVC)

Bewerkingen

Zowel hard-PVC als PVC schuimplaten zijn goed te bewerken. De belangrijkste bewerkingstechnieken die wij toepassen, zijn:

Buigen
Frezen
Lijmen
Zagen
Zetten

Toepassingen

Hard-PVC kent een brede toepassing in de industrie, onder meer als buis voor water-, lucht- en chemicaliëntransport, elektriciteitsbuis en, vanwege de goede elektrische isolatie, als montagepaneel in elektrokasten. Geschuimd PVC is juist zeer geschikt voor (buiten)reclameborden en displays. Het is licht, hard en weerbestendig. En uitstekend te bewerken en bedrukken.

Wilt u meer materiaalinformatie of de mogelijkheden van hard-PVC of geschuimde PVC plaat voor uw toepassing bespreken? Wij horen graag van u.

Contact opnemen

Terug naar boven