PETG

PETG is een veelzijdige transparante kunststof die zeer sterk, slagvast en chemicaliënbestendig is. Eenvoudig te bewerken en geschikt voor diverse toepassingen, zowel binnen als buiten. PETG wordt vanwege zijn hoge brandveiligheid als enige transparante kunststof toegestaan op vliegvelden. En is ook geschikt voor gebruik met levensmiddelen.

PETG plaat, een thermoplastische polyester, is een extrusieproduct en kent daardoor weinig diktetolerantie.

Eigenschappen van PETG

PETG is sterker en slagvaster dan acrylaat en is makkelijk te bewerken voor diverse toepassingen. Verder heeft dit materiaal een uitstekende brandclassificering (B1) en voldoet als enige transparante kunststof aan de strikte veiligheidseisen op vliegvelden. Als Food grade gecertificeerde kunststof is PETG ook geschikt voor toepassing in de voedingsmiddelenindustrie.
Wij leveren geëxtrudeerde PETG platen van diverse diktes, voor toepassingen binnen en buiten. U kunt kiezen uit een groot aantal transparante kleuren en diverse uitvoeringen, zoals glashelder, opaal, ontspiegeld en mat.

Belangrijkste eigenschappen:

  • Zeer sterk en slagvast
  • Meest brandveilige transparante kunststof
  • Geschikt voor gebruik in de voedingsmiddelenindustrie
  • Eenvoudig te bewerken (ook koud te buigen)
  • Ruime keuze in transparante kleuren

Bewerkingen

PETG is eenvoudig te bewerken. De belangrijkste bewerkingstechnieken die wij toepassen, zijn:

Toepassingen

Vanwege zijn sterke eigenschappen en slagvastheid passen wij PETG veel toe in de machinebouw, in beschermkappen en machineonderdelen. Ook voor lichtbakken, displays en de presentatie van voedsel is dit makkelijk te bewerken materiaal zeer geschikt. PETG wordt als enige transparante kunststof toegestaan op vliegvelden.

Wilt u meer materiaalinformatie of de mogelijkheden van PETG plaat voor uw toepassing bespreken? Wij horen graag van u.

Contact opnemen

Terug naar boven